موانع برقراری ارتباط موثر

سلام به شما دوست ارزشمندم

تا حالا به این فکر کرده اید که چرا برخی از ما نمیتونیم ارتباطات موثر برقرار کنیم؟ 

جدا از اینکه ما چه تیپ شخصیتی را دارا هستیم و چطور رفتار می کنیم و یا چقدر مهارت های ارتباطی را یاد گرفته ایم و به کار میگیریم، نکته ای که می شود به آن اشاره کرد مبحثی به نام کنترل بیرونی هست.

کنترل بیرونی یعنی : 

رفتارهای ما توسط عوامل بیرونی کنترل می شود و ما نیز می توانیم رفتارهای دیگران را از بیرون کنترل کنیم.

اوضاع و احوالتان چطور است؟

به نظر شما بسیاری از افراد چه پاسخی به این سوال می دهند؟

.

.

.

به احتمال زیاد بسیاری از افراد در پاسخ به این سوال خواهند گفت: خوب نیستیم…. ای بد نیست…. خوبه… احساس خوشبختی نمیکنم… و خیلی جملات دیگر نظیر این موارد.

حال اگر از آنها بپرسید چرا؟

اغلب آنها این گونه پاسخ میدهند: به خاطر اینکه فلانی این حرف رو زد… جامعه این طوری هست… به فکر مردم نیستن…. اگر این طور میشد… اگر اون طور بود… و خیلی موارد دیگر

این یعنی ما دیگران را مقصر میدانیم و مسئولیت کارها، اعمال و رفتارهای خود را نپذیرفته ایم.

تعریف کنترل بیرونی رو در بالا بیان کردم ، کنترل گری تلاشی است برای مجبور ساختن فرد مقابل در اقدام به کاری که شاید مایل به انجام آن نباشد.

اگر ما تلاش کنیم دیگران را کنترل کنیم و همچنین دیگران هم تلاش کنند ما را کنترل کنند، هیچکدام از ما هنگامی که در کنار هم قرار میگیریم نمی توانیم ارتباط موثری را داشته باشیم.مدام از هم عیب و ایراد می گیریم و همدیگر را سرزنش می کنیم که اگر کار … انجام می شد اینطور نمیشد و بسیاری حرفهای دیگر که اگر کمی فکر کنیم برای ما این حرفهای آشنا تداعی خواهد شد.

اعتقاد به کنترل گری موجب می شود ما در تمام روابط خود با دیگران به خصوص با نزدیکان مان یک باور اصلی را زیربنای رفتار و گفتارهای خود قرار دهیم.

 

اگر در یک یا چند جنبه از زندگی خود احساس ناخوشنودی و فلاکت میکنید، در این حالت درگیر یک یا چند مورد از موارد 4گانه، که اساسا تلاش برای کنترل دیگری است، هستید. 4 حالت در کنترل بیرونی وجود دارد که به صورت مختصر براتون بیان می کنم.

  1. شما می خواهید که دیگری کاری را انجام بدهد که خود او نمیخواهد و معمولا از طرق مختلف به طور ضمنی یا علنی سعی می کند که انچه شما می خواهید را انجام دهد.
  2. فرد دیگری تلاش می کند، با اعمال زور یا قرار دادن در معذوریت اخلاقی، شما را مجبور به انجام کاری کند که شما نمی خواهید.
  3. شما و دیگری هر دو تلاش می کنید تا یکدیگر را مجبور به انجام کاری کنید که نمی خواهید.
  4. شما خود را مجبور به انجام کاری می کنید که برایتان دردناک و یا حتی غیرممکن است.

 

به این نکته مهم توجه داشته باشید که ما تمام رفتارهای معنادارمان را خودمان به منظور رسیدن به خواسته هایمان انتخاب می کنیم.

پس احساس فلاکت و بدبختی و یا ناکامی؛ نتیجه تلاش های ناموثری است که برای رسیدن به خواسته هایمان انجام می دهیم.

برای اینکه بتوانیم ارتباطات موثرتری را در کنار دیگران تجربه کنیم باید بیاموزیم که درباره خواسته ها و نیازهای خود با دیگران گفتگو کنیم و رفتارهایی را هر یک از ما انتخاب کنیم که هم نیازهای اساسی خودمان ارضا شود و هم به نیازهای اساسی دیگران احترام گذاشته باشیم.

همه ما می توانیم با کسب دانش های مورد نیاز مهارتی آرامش رو به خودمان و دیگران هدیه کنیم.

هر روز بهترین خود باشیم

سمیرابراهوئی

برای انتشار در شبکه های اجتماعی از دکمه های روبه رو استفاده کنید

تصویر سمیرا براهوئی

سمیرا براهوئی

مدرس شخصیت شناسی و توسعه فردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *