داوری کننده J – ملاحظه کنندهP

قبلاً نمی‌دانستم دلیل برخی رفتارها چیست و چرا برخی به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، گفتگو می‌کنند، اطلاعات می‌دهند و اطلاعات می‌گیرند و به راحتی شبکه‌های ارتباطی خود را گسترش می‌دهند. اما عده‌ای از افراد این توانایی را کمتر دارند. وقتی به محلی دعوت می‌شوند شروع‌کننده صحبت نیستند، آرام‌اند و آنچه خواسته‌شده را انجام می‌دهند

  تا اکنون 3 ترجیح از ترجیحات سازنده تیپ شخصیتی را با هم بررسی کردیم و حال میرسیم به چهارمین و آخرین پارامتر تشکیل دهنده هر تیپ:

شیوه‌ای که با آن زندگی و کارمان را سر و سامان می‌دهیم.

داوری کننده J ملاحظه کنندهP

آخرین و چهارمین بعد تیپ شخصیتی بستگی به این دارد که آیا می‌خواهیم به شکل سازمان‌یافته تری زندگی کنیم و یا داشتن استقلال بیشتر را ترجیح می‌دهیم.

    اشخاصی که بیشتر تمایل دارند در اغلب کارهای خود نظم و ترتیب خاصی داشته باشند را داوری کننده یا منظم می‌نامیم و اگر کارهایشان چارچوب داشته باشد، خشنود و راضی هستند. این اشخاص روحیه داوری کننده دارند و تصمیم‌گیری را نیز دوست دارند. دوست دارند که زندگی را تحت کنترل خود داشته باشند.

داوری کننده
نظم،قانون و مقررات

اشخاصی که آزادی عمل را دوست دارند و ترجیح می‌دهند انعطاف‌پذیر باشند و با شرایط موجود هر چه پیش آید خوش آید پیش روند، این افراد ملاحظه کننده یا منعطف نامیده می‌شوند. آنها دوست دارند به جای کنترل زندگی، آن را بفهمند.

    داوری کننده‌ها در انجام کارها لزوماً ایراد نمی‌گیرند. آنها فقط می‌خواهند مسائل پیش‌آمده را حل کنند اما ملاحظه کننده‌ها به موارد مختلف نگاه می‌کنند. تفاوت مهمی که بین آنها وجود دارد این است که آنها به شیوه‌های مختلفی مسائل و مذاکرات را حل و فصل می‌کنند. داوری‌ها می‌خواهند مسئله را حل کنند و پرونده‌ای که باز شده است را ببندند. اما ملاحظه کننده‌ها هنگامی که مجبور شوند نظر خود را راجع به مسئله‌ای بیان کنند احساس تنش و ناآرامی می‌کنند. آنها به نتیجه مسائل نمی‌اندیشند و فقط می‌خواهند در مسیر آن قرار داشته باشند.

    البته همان طور که راجع به بعدهای دیگر تیپ شخصیتی گفته شد همه اشخاص در شرایط مختلف هم تا حدی داوری کننده و تا اندازه‌ای ملاحظه کننده هستند و هیچ کس صد درصد داوری کننده یا ملاحظه کننده نیست.

   داوری کننده‌ها همچنین دنیای منظم و برنامه‌ریزی‌شده را دوست دارند. آنها ساختارهایی را می‌پسندند که چارچوب شروع، میانه و پایانی داشته باشد. آنها مسائل پیش‌آمده را سیاه و سفید می‌بینند. خودشان را به راحتی با موضوعات جدید و ناشناخته تطبیق نمی‌دهند و معمولاً دوست ندارند شگفت‌زده شوند.

    اما ملاحظه کننده به استقلال علاقه دارند. تحت تأثیر ساختار و چارچوب، احساس فشار و تنش می‌کنند. آنها خود را با موقعیت جدید تطبیق می‌دهند، تصمیم‌گیری و قضاوت را به عقب می‌اندازند زیرا دوست ندارند به خاتمه فکر کنند و مسائل را حل نشده رها می‌کنند. ملاحظه کننده‌ها مسائل را در سایه خاکستری می‌بینند و از اتفاقات غیرمنتظره‌ای که پیش می‌آید لذت می‌برند.

ملاحظه کننده
دوستدار آزادی

 نکته مهم: این است که یکی از نشانه‌های ترجیح شما میان دو بعد ملاحظه کننده و داوری کننده بودن از شرایطی که روی میز کار شما است هم می‌توان تشخیص داد.

 معمولاً میز شخصیت داوری کننده مرتب است و همه چیز در جای مناسب خود قرار دارد. در هر بخش از کارش نظم مشخصی وجود دارد و به همین خاطر می‌تواند به راحتی آن چه را که نیاز دارد را پیدا می‌کند.

   اما میز یک ملاحظه کننده معمولاً نا به سامان تر دیده می‌شود، ممکن است وسایل موجود جای مشخصی نداشته باشند و همه وسایل ممکن است دیده شود. هنگامی هم که به آنها برای میز نامرتب حرفی زده شود، پاسخ می‌دهند که هرچه را بخواهند به راحتی می‌توانند پیدا کنند و به زمانی که از آنها می‌گیرد اهمیتی نمی‌دهند.

  

و اکنون با توجه به اطلاعات دریافتی میتوانید هر ترجیح خود را مشخص کنید و از کنار هم قرار دادن هر 4 ترجیح خود تیپ شخصیت شما بدست خواهد آمد.

    
P – JF – TN – SI – E

نکته: شما هر 8 ترجیح را در زندگی خود تجربه میکنید اما با 4 تا از این ترجیحات احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.

INTJINFJISFJISTJ
INTPINFPISFPISTP
ENTPENFPESFPESTP
ENTJENFJESFJESTJ

هر روز بهترین خود باشیم

سمیرا براهوئی

 

برای انتشار در شبکه های اجتماعی از دکمه های روبه رو استفاده کنید

تصویر سمیرا براهوئی

سمیرا براهوئی

مدرس شخصیت شناسی و توسعه فردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *