برونگرا E – درون‌گرا I

قبلاً نمی‌دانستم دلیل برخی رفتارها چیست و چرا برخی به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، گفتگو می‌کنند، اطلاعات می‌دهند و اطلاعات می‌گیرند و به راحتی شبکه‌های ارتباطی خود را گسترش می‌دهند. اما عده‌ای از افراد این توانایی را کمتر دارند. وقتی به محلی دعوت می‌شوند شروع‌کننده صحبت نیستند، آرام‌اند و آنچه خواسته‌شده را انجام می‌دهند

 حال با هم به بررسی خصوصیات هر ترجیح می پردازیم.

نوع برخوردی که ما با دنیای پیرامون خود برقرار می‌کنیم.

با 2 پارامتر شناخته می شود.

برونگرا E درون‌گرا I

   اولین بعد تیپ شخصیتی، به این نکته مربوط است که ما با دنیای اطراف خود چگونه برخورد می‌کنیم و انرژی‌مان را از کجا دریافت می‌کنیم. کارل گوستاویونگ اولین کسی بود که از دو مفهوم برون‌گرا و درون‌گرا استفاده کرد، تا توضیح بدهد که ما با دنیای برون از خود و دنیای درون از خود چگونه رابطه برقرار می‌کنیم. هر کسی با توجه به طبیعت خود درون‌گرا و یا برون‌گرا است. هرچند، همه‌ی ما تا اندازه‌ای هم برون‌گرا و هم درون‌گرا هستیم. با این حال اگر با توجه به طبیعت بارز خود رفتار کنیم از انرژی بیشتری برخوردار می‌شویم.

   کسانی که با دنیای بیرون ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند برونگرا و آنهایی که دنیای درون را ترجیح می‌دهند درون‌گرا نامیده می‌شوند.

   اغلب افراد فکر می‌کنند یک فرد برون‌گرا زیاد صحبت می‌کند و درون‌گرا کسی است که غالباً خجالتی است و کمتر حرف می زند. شاید بتوان این‌طور گمان کرد اما درون‌گراها و برون‌گراها، به این دلیل که انرژی خودشان را متفاوت از یکدیگر دریافت و استفاده می‌کنند، تفاوت‌های قابل‌مشاهده‌ای باهم دارند.

   برون‌گراها توجه و انرژی خود را به دنیای بیرون از خود متمایل می‌کنند. آنها به اشخاص دیگر توجه دارند و از ارتباط برقرار کردن با سایرین باهر تعداد نفر لذت می‌برند. این افراد به خاطر طبیعت خود به اشخاص و اشیای بیرون از خود توجه دارند و دوست دارند همه چیز را تجربه کنند و به فعالیت‌های مختلف علاقه نشان می‌دهند. آنها با ارتباط گیری با دیگران انرژی می‌گیرند. برون‌گراها معمولاً دوستان و آشنایان زیادی دارند و با اشخاص جدید به راحتی دوست می‌شوند. آنها از موقعیت‌های ارتباطی که پیش می آید، نهایت استفاده را می‌برند.

برونگرایی
انرژی خود را از محیط بیرون میگیرند

   اما درون‌گراها توجه و انرژی خود را متوجه دنیای درون خود می‌کنند. آنها از تنهایی لذت می‌برند و نیرو می‌گیرند. آنها ترجیح می‌دهند قبل از اینکه دنیا را تجربه کنند آن را بشناسند و بدانند که قدم به کجا می‌خواهند بگذارند. درون‌گراها روابط اجتماعی را به صورت کم و کنترل شده دوست دارند. آنها دوست ندارند در رأس توجه باشند و به همین دلیل با احتیاط بیشتر از برون‌گراها در روابط خود با دیگران عمل می‌کنند. درون‌گراها برای پیدا کردن دوست و آشنا شدن با دیگران رفتاری قدم به قدم دارند.

درونگرایی
انرژی خود را از محیط درون خود میگیرند

 ترجیح برون‌گرایی و درون‌گرایی را می‌توان با مشاهده رفتار دیگران مشاهده کرد. وقتی از یک برون‌گرا سؤال بپرسید آنها معمولاً شروع به حرف زدن می‌کنند و آن چیزی را که از افکار، ایده‌ها و خواسته‌های خود در ذهن دارند به زبان می‌آورند.

نکته مهم:  اگر هنگام صحبت با یک برون‌گرا متوجه نشوید که در ذهنش چه می‌گذرد به احتمال زیاد به او گوش نداده‌اید.

    بسیاری از برون‌گراها به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توانند در محل کار و روابط اجتماعی خود موفق تر عمل کنند، زیرا این توانایی را دارند که به سرعت فکر کنند، تصمیم بگیرند، پاسخ دهند، مذاکره کنند و متقاعد کنند.

    برخلاف برون‌گراها، درون‌گرا برای اینکه حرف بزنند ابتدا کمی مکث می‌کنند. زیرا آنها ترجیح می‌دهند در محیطی آرام فکر کنند و آنچه را می‌خواهند تجزیه و تحلیل کنند و بعد نتیجه را اعلام کنند.

نکته مهم: برای اینکه بدانید یک درون‌گرا به چه چیز فکر می‌کند باید از او سؤال کنید و به آنچه پاسخ می‌دهد توجه کنید.

 ترجیح برون‌گرایی و درون‌گرایی را می‌توان با مشاهده رفتار دیگران مشاهده کرد. وقتی از یک برون‌گرا سؤال بپرسید آنها معمولاً شروع به حرف زدن می‌کنند و آن چیزی را که از افکار، ایده‌ها و خواسته‌های خود در ذهن دارند به زبان می‌آورند.

  تحقیقات ثابت کرده برون‌گراها در مقایسه با درون‌گراها بیشتر اجتماعی‌اند و احساسات شخصی خود را به راحتی بیان می‌کنند. درون‌گراها خصوصی تر عمل می‌کنند. برون‌گراها به گستردگی یک موضوع توجه دارند و درون‌گراها به عمق موضوع می‌نگرند.

   تا این جا با یکی از چهار بعد تیپ شخصیتی آشنا شدید و حدس زدید که خودتان جزء افراد برون‌گرا هستید یا درون‌گرا. اگر برون‌گرا هستید پس می‌توانید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید، تماس چشمی داشته باشید و حرف خود را به راحتی بزنید. شما در برقراری مهارت‌های ارتباطی راحت تر عمل می‌کنید. اما اگر شما فردی درون‌گرا باشید از تماس چشمی غالباً خودداری می‌کنید و بیشتر گوش فرا می‌دهد و در ارتباط برقرار کردن محتاط تر عمل می‌کنید.

   افراد برون‌گرا همان طور که گفته شد راحت تر می‌توانند ارتباطات مؤثری را برقرار کنند و افراد درون‌گرا به این دلیل که انرژی خود را از درون می‌گیرند از تنها بودن لذت می‌برند و ارتباطات کمتری را شروع می‌کنند.

   نکته‌ مهم:  باید به یادداشت که این نشانه ضعف افراد درون‌گراها و قوت برون‌گراها محسوب نمی‌شود بلکه درون‌گراها باید تلاش بیشتری برای ایجاد ارتباطات ناب داشته باشند. حال چه درون‌گرا و چه برون‌گرا باشیم هنگامی که مهارت‌های ارتباطی را بیاموزیم می‌توانیم با به‌کارگیری آنها در مقابل افراد ایرادگیر، ناسازگار، قلدر و گلایه‌مند رفتار مناسب و قابل‌قبول داشته باشیم.

   یک فرد درون‌گرا با بودن در اجتماع و قرار گرفتن در ارتباطات بیشتر با افراد می‌تواند از میزان درون‌گرایی خود کاسته تا در بعضی از مکان‌ها بتواند به راحتی صحبت کند و ارتباط برقرار کند.

   و اکنون با توجه به اطلاعات دریافتی میتوانید ترجیح خود را مشخص کنید.

I – E

نکته: شما هر 8 ترجیح را در زندگی خود تجربه میکنید اما با 4 تا از این ترجیحات احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.

INTJINFJISFJISTJ
INTPINFPISFPISTP
ENTPENFPESFPESTP
ENTJENFJESFJESTJ

هر روز بهترین خود باشیم           

    سمیرا براهوئی     

در قسمت بعدی به ترجیح دوم می پردازیم.

  

  

برای انتشار در شبکه های اجتماعی از دکمه های روبه رو استفاده کنید

تصویر سمیرا براهوئی

سمیرا براهوئی

مدرس شخصیت شناسی و توسعه فردی

2 پاسخ

  1. بسیار عالی و آموزنده بود
    ممنون بابت این نکات آموزنده تون استاد
    افتخارم اینه که دوست عزیزی مثل شما ‌‌‌دارم🙏💙😘

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *